Modernizarea Pieței Centrale este un subiect care stârnește, din nou, dispute între consilierii municipali. Mai exact, banii care trebuiesc investiți în reparația pieței.

Potrivit lui Ion Cebanu, președintele fracțiunii PL în CMC, Piața Centrală este cea mai profitabilă întreprindere dintre toate întreprinderile pe care le are în gestiune primăria municipiului Chișinău.

Mai mult, chiar au fost cazuri când primăria se împrumuta de la Piața Centrală, pentru anumite plăți.

„La un moment dat, Ion Pîntea, directorul interimat al Pieței Centrale a început renovarea ei. Au făcut comisii, proiecte și la urmă au ajuns la concluzia că renovarea pieței ar trebui să coste peste 100.000.000 de lei. Respectiv piața nu are banii aceștia. Trebuie să ia ori credit ori să facă cu  cineva parteneriat public privat, repsectiv ideea lor era de a băga piața în datorii, cineva o să vină și o să le dea și o să aibă aeroportul doi”, a menționat Ion Cebanu, în cadrul emisiunii Alo Capitala cu Margareta Răducanu.

La rândul său, Dinari Cojocaru, vicepreședintele PSRM în CMC a menționat:

„Nu sunt deacord cu domnul Cebanu deoarece reconstrucția pieței este un lucru necesar deoarece cetățenilor trebuie să le creem condiții, dar nimeni nu a spus că asta se va face într-o zi, ea se va face pe etape”.

În același timp, potrivit lui Cebanu, numai sectorul de fructe costă 24.000.000 de lei, adică peste 1.000.000 de dolari.

„Pîntea ne-a zis clar în cadrul unei ședințe CMC că bugetul pieței nu își permite să suporte toate cheltuielile respective și altă soluție decât credit ori parteneriat public privat, nu este.

Eu deja îmi dau seama că consilierii o să voteze pentru și o să îi dea undă verde directorului pieței de a face ce vrea el și cu piața și cu consilierii care vor vota pentru asta. Eu deja îmi imaginez și cine o să voteze alături de socialiști pentru asta. Altceva de parcă nu avem ce face acum în Chișinău decât să investim 100.000.000 în piață”.

Dinari Cojocaru a catalogat cele spuse de colegul său ca fiind o învi nuire nefondată.

„Este o învinuire nefondată. Piața Centrală trebuie dezvoltată indiferent dacă va lua directorul credit sau va face din bani proprii sau din oricare alte fonduri”.

Potrivit lui, scopul este de a o dezvolta și de a o face confortabilă și pentru cetățeni și pentru comercianți. 

„Noi promitem că municipalitatea va avea de câștigat din volumul de vânzari și respectiv la final vom avea un buget mai bun”.

Vă amintim că emisiunea ALo Capitala este o platformă unde se pun în discuție subiecte dedicate vieții capitalei și în fiecare zi de marți și vineri la ora 19.00, vor fi invitate în studiou personae care au ce spune pentru a schimba destinul Chișinăului.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here