BĂCIOI

Primar – LEAHU ILIE, candidatul Blocului ACUM. Primul mandat de activitate: a.2019 – 2023.

Date de contact: Anticamera – 022-383236.

Atestat la 8 iunie 1485. Satul Băcioi este așezat pe ambele maluri ale râului Ișnovăț, în hotarele moșiilor răzeșilor, Sîleșteni și Malușteni.

Distanța directă până în orașul Chişinău este de 10 km. Rutele de transport urban: autobuzul 4, autobuzul 49.

Satul are biserica Sf. Ierarh Nicolae, iar hramul localității se sărbătorește pe 21 noiembrie „Sfântul Mihail şi Gavril”(calendarul ortodox).

Conform recensământului din anul 2004, se atestă un număr de  populație de 8 644 de locuitori.

În localitate sunt 13 magazine, o cafenea, o casă de prestări servicii, o frizerie, o baie, o policlinică, 5 grădiniţe de copii, 2 şcoli române, o casă de cultură, o instalaţie de cinema, 4 biblioteci, un oficiu de telecomunicaţii, un stadion.

Satele BRĂILA, FRUMUȘICA  şi STRĂISTENI sunt în componenţa comunei Băcioi:

Satul Brăila este atestat la 6 martie 1443. Aceasta localitate este în administrarea satului Băcioi. Satul este situat la marginea de sud-vest a comunei Băcioi, pe malul stâng al Ișnovățului. Distanța până la Chişinău este de 15 km . Rutele de transport urban: autobuzul 4, autobuzul 49. Conform recesămîntului anului 2004, se atestă un număr de populație de 905 de locuitori. În localitate este un magazin, o cafenea, o baie, o grădiniţă de copii, o şcoală română, o casă de cultură, o bibliotecă, un stadion.

Satul Frumuşica este atestat  în 1918. Aceasta localitate este în administrarea satului Băcioi. Distanţa până la Chişinău este de 15 km. Rutele de transport urban: autobuzul 49. Conform recesământului din anul 2004, se atestă un număr de populație de 555 de locuitori. Locuitorii Frumușicăi beneficiază de toate instituțiile social-culturale din Băcioi și Chișinău, magazine, etc.

Satul Străisteni este atestat în 1854. Aceasta localitate este in administrarea satului Băcioi. Distanța directă pînă în orașul Chişinău este de 10 km. Rutele de transport urban: autobuzul 49. Conform recesământului din anul 2004, se atestă un număr de populație de 514 de locuitori. Locuitorii satului Străisteni beneficiază de toate instituțiile social-culturale din Băcioi și Chișinău, magazine, etc.

ȘTIRI BĂCIOI

CELE MAI POPULARE