SÎNGERA

Primar – VALERIU POPA, Partidul Politic „VOINȚA POPORULUI”. Mandatele de activitate: a.2010-2023.

Date de contact: Anticamera – 022 413041.

Atestat la 8 iunie 1485. Conform recensământului din anul 2014 se atestă un număr de populație  de 9 966  de locuitori. Distanța direct până în orașul Chișinău este de 15 km. Rutele de transport  urban: microbuzul 118, autobuzul 18, microbuzul 44.

În oraș este biserica ”Adormirea Maicii Domnului”, actualmente în oraș mai funcționează un lăcaș sfânt cu hramul ”Sfinții drepții Părinți Ioachim și Ana”. Hramul orașului se sărbătorește pe 28 august. În orașul Sîngera activează un post de radio prin eter 96,2 MHz FM fondat de Organizația Obștească de Informare din Sîngera, director Victor Mocanu.

În localitate funcționează restaurantul “Novas”,o fabrică de prelucrare preventivă a materiei vinicole, magazine, cafenele şi baruri, casă de prestări servicii, frizerii, atelier foto, saună, centrul de sănătate, o grădiniţă de copii, liceul teoretic “Alexandru cel Bun”, un centru de cultură, 2 terenuri sportive, o bibliotecă, oficiu de telecomunicaţii.  La moment, pe teritoriul administrat de Primăria or. Sîngera activează 3 instituţii şcolare de învăţământ (Sîngera , Revaca şi Dobrogea) , unde activează peste 150 de profesori.

Satele Dobrogea şi Revaca sunt în componenţa comunei Sîngera.

Satul DOBROGEA

Atestat în anul 1915 cu denumirea de Hutor Chetrosî. Aceasta localitate este în administrarea or. Sîngera. Hramul bisericii și localității  se sărbătorește pe 27 octombrie  „Sfânta Cuvioasa Parascheva” (calendar ortodox).

Distanța directă pînă în or. Chişinău este de 19 km. Rutele de transport  urban: autobuzul 33.

Conform recensământului din anul 2004 se atestă un număr de populație de 3 279 de  locuitori. Localitatea are un gimnaziu, 2 grădiniţe de copii, bibliotecă, punct medical, oficiu poştal, farmacie, staţie de pompieri, SA “Moldcarton”, 3 magazine, 2 baruri, etc.

Satul REVACA

Atestat în anul 1760. Aceasta localitate este în administrarea or. Sîngera. Hramul bisericii și localității se sărbătorește pe 8 septembrie  „Nașterea Maicii Domnului” (calendar ortodox).

Satul Revaca se află la distanța de 23 km de municipiul Chișinău. Rutele de transport  urban: autobuzul 44.

Conform recensământului din anul 2004 se atestă un număr de populație de 976 de locuitori. În sat este gimnaziul nr. 67, grădiniţă de copii, casă de cultură, poştă rurală, magazine, etc.

ȘTIRI SÎNGERA

CELE MAI POPULARE