10 străzi din Chişinău îşi vor înnoi sistemele de iluminat public

0
876

Este vorba despre strada Alba Iulia, Calea Ieşilor, Calea Moşilor, şoseaua Munceşti, strada Ciuflea, Viaduct, Kiev, Budeşti, dar şi bulevardele Mircea cel Bătrîn şi Moscova.

Astfel, urmează a fi montate corpuri de iluminat LED, care sînt mult mai econome.

Lucrările vor fi efectuate din banii alocaţi de Primăria Chişinău.

Avem un proiect ambiţios, care prevede modernizarea iluminatului public pe bulevarde, unele dintre cele mai importante bulevarde ale oraşului Chişinău, cum ar fi bulevardul Moscova, Bulevardul Mircea cel Bătrîn, bulevardul Alba-Iulia, strada Munceşti care este o problemă a oraşului Chişinău de mai mulţi ani. Cel puţin 20 de ani strada Munceşti nu a fost iluminată şi am inclus-o în acest proiect. Şi calea Moşilor”, a declarat șeful direcției transport din municipiul Chișinău, Vitalie Butucel.

Locuitorii capitalei spun că centrul Chişinăului într-adevăr este iluminat la nivel, însă şi-ar dori să fie la fel si pe alte străzi din sectoarele capitalei. „Străzile laterale vai şi amar. Vă dau un exemplu, de la Teatrul de Vară, străzile laterale peste unul, doi trei dacă sînt iluminate şi oamenii care vin la lacul Morilor sau pleacă acolo mai ales bicicliştii au probleme”, „În centru e bine, pe unele străzi de la periferie cam e întuneric. Eu sînt şofer şi simt chestia asta. c-am greu se văd pietonii cțnd treci drumul”, „Eu locuiesc la Ciocana şi o bună parte este problematic. De la caz la caz cu asta este o problemă care trebuie rezolvată şi trebuie să facă acest lucru Primăria”, au spus oamenii.

Autorităţile locale speră că modernizarea sistemului de iluminare va aduce şi economii la buget. „Chiar am estimat o economie la consumul de curent a energiei electrice la Lumteh de circa 5 milioane lei. De aceea poate în continuare pe parcursul anului 2019 investind în aceste zece străzi, modernizțnd şi îmbunătăţind iluminatul vom avea şi acele economii, care le vom îndrepta la modernizarea altor străzi, după solicitări”, a adăugat Vitalie Butucel.

Pentru renovarea sistemului de iluminare publica, Primăria Chişinău a alocat circa 14,2 milioane de lei.

noi.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.