ÎCS „Premier Energyˮ SRL informează că din cauza datoriei neachitate, pe data de 5 ianuarie, curent, a deconectat patru puncte de consum non strategice ale întreprinderii S.A. „Apă-Canal Chișinău”. Datoria totală a furnizorului de apă constituie deja 51 de milioane de lei, din care 18 milioane de lei conform facturilor cu termenul expirat.

Totodată, ÎCS „Premier Energy” SRL precizează că în contextul actualei crize din sistemul energetic al Republicii Moldova și pe piața energetică în ansamblu, din cauza creșterii continue a prețurilor angro la procurarea energiei electrice și incertitudinea cu privire la sursele de procurare a acesteia, furnizorul de energie se confruntă cu dificultăți la colectarea plăților, ceea ce creează un deficit substanțial de lichidități.

Astfel, în această situație complicată ÎCS „Premier Energyˮ SRL nu dispune de suficientă stabilitate financiară pentru a continua să susțină suplimentar SA „Apă-Canal Chișinău”.

Totodată, ÎCS „Premier Energy” SRL subliniază, în mod special, că, dacă datoriile clienților săi continuă să se acumuleze, la rândul său, furnizorul nu se va putea încadra în graficul de plată pentru energia electrică necesară a fi procurată.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.