Angajații de la Calea Ferată din Moldova nu și-au primit salariile de câteva luni. Întreprinderea se confruntă în prezent cu dificultăți financiare. Oleg Tofilat, șeful CFM, a declarat că întreprinderea există doar din banii pe care îi câștigă, astfel că reducerea veniturilor din serviciile de transport a dus la întârzieri salariale.

“Când am preluat această funcție, gaura din capitalul de lucru era egală cu veniturile pe opt luni. Acum situația este mai bună, dar dacă cererea este în scădere, ne confruntăm cu dificultăți”, a precizat el.

Incertitudinea actuală din cadrul companiei a fost afectată de războiul din Ucraina, care a dus la o reducere semnificativă a veniturilor companiei în 2023.

În schimb, anul trecut s-a înregistrat o creștere a activității de transport feroviar de marfă din cauza războiului și a unei recolte bogate de cereale și semințe oleaginoase în 2021.

Menționăm că în 2022, salariile angajaților CFM au fost aproape dublate până la 8.000 de lei. În același timp, veniturile companiei au ajuns la 1,28 miliarde de lei, iar profitul la 62,13 milioane de lei.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.