Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” si-a celebrat pe 27 noiembrie cea de-a 29-a aniversare.

Împreună am trăit 29 de experiențe și realizări, 29 de generații de Feți Frumoși și Zâne, Babe Cloanțe, Moși Crăciuni și Fulguțe, șoricei și brotăcei – toate pentru  tinerii spectatori – copiii.

În aceeași zi când primeau cele mai calde felicitări actorii au jucat un spectacol gratuit ”Lebedele Sălbatice”. Totodată, în caliatate de oaspeți de onoare au fost prezenți la eveniment poetul și prozatorul Ianoș Țurcanu și scriitorul Iulian Filip.

În cadrul spectacolului, Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic și vicepretorul Elena Triboi, au felicitat colectivul artistic, toți partenerii de creație ai teatrului, oamenii de cultură cu frumoasele realizări.

Pretorul a exprimat admirația pentru vocația și talentul, munca și dedicația, pentru soarta contopită cu artă a fiecărui participant  al creării  Teatrului „Guguță”: „Am toată prețuirea pentru Dumneavoastră și pentru activitatea de creație pe care o exercitați cu pasiune. Cred în puterea culturii și a cuvântului. În avanscenă sau în culise, printre elementele de decor, în lumina reflectoarelor, actorii trudesc pentru ca spectatorii să trăiască clipe de neuitat, pentru zâmbetele și chipurile luminate ale copiilor.”, a menționat pretorul sectorului Ciocana.

Primul director al teatrului, care a și stat la baza fondării acestei instituții de cultura este regretatul Victor Ștefaniuc. De atunci și până în prezent s-a declanșat un puternic avânt de creație, care se menține și azi cu eforturile conjugate ale colectivului artistic și actualului director al teatrului, Maestrul în Artă, Cavaler al Ordinului „Gloria Muncii”, Gabriela Lungu. O părticică din sufletul celor ce activează aici le aflăm în cele peste 60 de spectacole, semnate de autori din literatura națională, dar și universală. Prin tot ce a realizat până acum Teatrul „Gugută” și-a dovedit menirea de promotor al tradițiilor și culturii poporului nostru, păstrându-și talentul și curajul de a semăna în sufletele celor mici bunătatea, mărinimia și spiritul demnității naționale.

Sub căciula lui Guguță s-au alăturat evenimentului festiv cu expoziții de creație elevii din cadrul Școlii de Meserii din Bubuieci, Școlii profesionale nr. 7, discipolii Centrului de Creație a Copiilor „Ghiocel”, Biblioteca „Transilvania”.

Sărbătoarea a culminat cu o tombolă, la care au participat toți spectatorii.

Teatrul Municipal de Papusi „Guguta” a fost fondat la 27 noiembrie 1992. Înca de la infiintare este conceput ca fiind un teatru pentru copii cu specific national, avand drept scop valorificarea si  promovarea valorilor culturale ale neamului. Toate spectacolele la Teatrul municipal de Păpuşi „Guguţă”  încep la ora 11 00.

La mulți ani, „Guguță”!

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here