Cazul copiilor intoxicaţi din Tohatin. Ruslan Codreanu: „Unii indivizi vor să se îmbogăţească pe sănătatea copiilor”

0
730

Primarul Ruslan Codreanu cere ani grei de puşcărie pentru cei care se fac vinovaţi de condiţiile insalubre şi produsele alimentare stricate găsite la combinatul şcolar „Adolescenţa”.

Imediat ce vor fi gata rezultatele de laborator, dosarul urmează să fie trimis Procuraturii Generale, pentru a iniţia o investigaţie penală. Între timp, 11 elevi de la Tohatin care au făcut intoxicaţie alimentară se mai află la spital.

Persoanele merită să fie pedepsite oricum pentru ceeea ce s-a găsit la ei în depozit şi procesul tehnologic din cadul combiantului. Unii indivizi vor să se facă bogaţi pe sănătatea copiilor, dar din punct de vedere legal toate filtrele sunt respectate, verificarea produselor, comisia de triere verifică, pe hârtie totul este ideal. Trebuie cineva să poarte responsabilitate pentru alimente alterate livrate copiilor. Ani grei de puşcărie!”, sa arătat nemulţumit Ruslan Codreanu, primar interimar al Chişinăului.

Sancţionarea sau concedierea directorului combinatului şcolar este inutilă pentru că, în fond, nu s-ar schimba nimic, este convins Codreanu.

Problema s-ar afla undeva la mijloc şi doar o anchetă penală în acest caz i-ar găsi pe cei implicaţi în schemă.

Eu vreau să văd tot lanţul, cum vine produsul în combinat, cum se păstrează, cum se exportă, cum se păstrează la instituţia de învăţământ. Doar faptul cu combinatul nu e singura soluţie”.

În plus, primarul îşi propune să meargă şi în inspecţii în celelalte combinate şcolare din Chişinău. Elevii care au făcut intoxicaţie alimentară sunt internaţi de şase zile. Doar unul a fost externat.

Diagnosticul preventiv este toxiinfecţia alimentară, Centrul de Sănătate Publică încă nu s-a expus. Ancheta epidemiologică este în lucru”, a declarat Carolina Olaru, şefa Direcţiei  Asistenţă Socială şi Sănătate.

Intoxicaţia în masă s-a produs la începutul săptămânii trecute. 12 elevi au mers de urgenţă la spital, acuzand diaree, vomă şi febră. Se presupune că s-au intoxicat de la alimentele consumate cu câteva zile înainte – terci cu lapte sau terci cu sos de carne.

Pe durata anchetei s-a decis suspendarea activităţii combinatului şcolar „Adolescenţa” care livra mâncare instituţiei de învăţământ din Tohatin.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.