În scopul de a eficientiza utilizarea terenurilor din gestiunea statului, Agenția Proprietății Publice(APP) a decis să transfere către Combinatul de Vinuri „Cricova” S.A. o suprafață considerabilă de 672,4 Ha de teren, amplificând astfel capacitățile de producție ale uneia dintre cele mai prestigioase companii vitivinicole din Republica Moldova.

Potrivit APP, Combinatul de Vinuri „Cricova” S.A. se distinge pe plan național și internațional ca fiind un lider în vinificație, cu o creștere semnificativă a cifrei de afaceri în 2022 de 20% și o majorare a profitului cu peste 50% în 2023.

Recunoscând nevoia stringentă a Combinatului de a avea acces la struguri de cea mai bună calitate, Agenția Proprietății Publice precizează că a văzut această transmitere ca pe o soluție strategică. Noua extindere nu numai că va dubla teritoriul de plantații al Cricova, care le moment constituie 630 Ha, dar va oferi și un avantaj competitiv în promovarea vinurilor moldovenești pe piața europeană, menționează Agenția.

”Teritoriul preluat de către Combinat a aparținut anterior Î.S. „Stațiunea Didactico-Experimentală Stăuceni”. Deși plantațiile au fost abandonate în trecut, în mâinile experte ale echipei de la „Cricova”, acestea vor fi reabilitate și transformate în podgorii prospere. În plus, se anticipează că această dezvoltare va crea un ansamblu peisagistic impresionant în suburbiile capitalei, contribuind la atractivitatea turistică a regiunii”, se arată în comunicatul APP.

De asemenea, APP susține căse planifică plantarea unor soiuri autohtone pe aceste terenuri, consolidând astfel reputația vinurilor moldovenești și promovând patrimoniul național pe arena mondială.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.