Alimentația în grădinițele municipale este din nou în vizorul primăriei. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a efectuat un control inopinat la blocul alimentar a unei grădinițe din sectorul Botanica al capitalei.

În urma verificărilor au fost depistate câteva încălcări, precum lipsa unei camera frigorifice, care este foarte necesare, în mod special pentru legume.

La fel, regimul de eliberare a bucatelor este încălcat din cauza funcționării mai slabe a plitei electrice, rolei (motivul căderii tensiunii).

De asemenea, potrivit unui comunicat de presă al primăriei, în scopul asigurării unui proces de alimentație calitativ în toate instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, DGETS monitorizează zilnic respectarea tuturor normelor de organizare a alimentației, meniul în grădinițe/școli și condițiile de alimentație a copiilor/elevilor.

Menționăm că primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat ca toți directorii de instituții să fie precauți, iar DGETS să iniţieze controale inopinate, prin toate instituțiile de educaţie timpurie după ce, recent, administrația unei grădinițe din capitală a anunțat că în procesul preparării terciului din fulgi de ovăz au fost observate corpuri străine pe suprafața acestuia. Ulterior a fost cerut ca agentul economic să înlocuiască produsul alterat cu un alt produs calitativ.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here