Factorii principali care au dus la majorarea facturilor la energia termică în lunile noiembrie-decembrie: tariful, noua metodologie de oferire a compensațiilor și lipsa compensațiilor din partea Primăriei. Declarația a fost făcută de Directorul General Interimar al Termoelectrica, Iurie Razlovan.

„Tariful, în 2022-2023 era de 2.854 de lei per Gcal. Până la finele anului 2023 noi am avut tariful de 3.267, diferența este destul de simțitoare. Asta și influențează creșterea la prețurile în facturi, atât la cei conectați, cât și la cei debranșați”, explică Iurie Razlovan.

Un alt factor este targhetarea compensațiilor oferite de Guvern.

„Anul trecut aproximativ la 25 de mii de apartamente debranșate le-a fost atribuită compensație maximală. Anul acesta, din 25 de mii, 16 mii de apartamente nu beneficiază de compensații de la Guvern”, a spus Razlovan.

Potrivit lui, anul acesta Primăria nu a oferit compensații familiilor vulnerabile, așa cum se făcea anterior. ”Dacă până acum erau anumite pături vulnerabile care erau ajutate de Primărie, anul acesta Primăria nu a oferit compensații deloc”, a precizat Razlovan.

Totodată, șeful de la Termoelectrica a menționat că, chiar dacă oamenii opresc căldura atunci când pleacă pentru o perioadă, temperatura de aproximativ 18 grade se menține în apartament.

În context, Iurie Razlovan a declarat că cei care consideră că factura este greșită sau este prea mare pot să sesizeze instituția, printr-o scrisoare la ghișeul unic, adresa de email sau prin telefon.

 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.