FB // Victor Bunescu

În capitală au fost reluate lucrările de reabilitare a trotuarelor pe strada Șciusev din sectorul Buiucani. Pe această stradă va fi aplicat pavaj pe ambele părți ale carosabilului. Despre aceasta se tot vorbește deja de luni bune, lucrurile însă, se mișcă extrem de greu.

Mai mult, astăzi, consilierul municipal Victor Bunescu, a plasat pe pagina sa de Facebook poze de pe șantierul din strada Sciusev, intersecție cu str. Puskin, unde vedem cum muncitorii au săpat șanțuri și au tăiat rădăcinile copacilor de pe marginea drumului fără milă și le-au astupat cu pietriș.

Consilierul a făcut apel la Șeful Direcției generale Transport Public și Căi de Comunicație și la serviciul de presă al primăriei, în solicitarea acestora de a se implica și a lua măsuri.

Contactat de către AloCapitala, Victor Bunescu ne-a spus că modalitatea de lucru este una inacceptabilă.

„Nu vorbesc acum doar despre calitatea instalării placajului, care deja se vede că e una defectă, mă refer la indiferenta față de arborii de pe marginea drumului. Tulpina copacilor este afectată de loviturile făcute de echipamentul de construcție, rădăcinile sunt tăiate la o adâncime mai mare de 30 cm. Acești copaci sunt sortiți pieririi într-un termen foarte scurt.”

Potrivit consilierului, în cel mai bun caz, toți acești copaci se vor înclina sub un unghi care va duce la căderea lor sau la defrișarea acestora, fiindcă vor crește sub un unghi periculos pentru viața orășenilor.

„Am chemat Inspecția pentru Protecția Mediului Chişinău. Constatăm faptul. Urmează amenzi,” a mai adăugat Bunescu.

La fel, potrivit locuitorilor din zonă, este grav periclitată și activitatea zilnică a celor care au necesitatea să parcheze pe această stradă.

Mai mult, nici nu există undeva vreo informație cât va dura proiectul de reabilitare a trotuarului, astfel, aceste mici șantiere devenind periculoase pentru persoanele care sunt nevoite să le traverseze zilnic.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here