Grădina Zoologică din Capitală îşi va deschide porţile pe 1 iunie 2020

0
487

De ziua internaţională a copiilor, Grădina Zoologică din Capitală îşi va deschide porţile.

Astfel, respectând normele sanitare-epidemiologice, micii vizitatori vor putea intra gratuit pe teritoriu și vor avea parte de surprize.

Responsabilii de la Zoo spun că animalele au început să ducă deja dorul vizitatorilor.

Pe perioada stării de urgenţă, cât Grădina Zoologică din Capitală nu a activat, muncitorii de acolo au făcut schimbări pe teritoriu.

Au sădit flori, volierile au fost reparate, iar unele animale au trecut la casă nouă. Cei doi urşi, de exemplu, au fost mutaţi într-o volieră cu o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi – un lux pentru ei, în condițiile în care până acum au stat în două cuşti mici.

Olga Iuzvac, administratorul Grădinii Zoologice din Capitală:

Este un teritoriu destul de spaţios, este amenajat conform tuturor cerinţelor. Înăuntru avem un bazin cu apă în care o să fie şi peşti. Avem vegetaţie – pini, brazi.„

În premieră, la grădina zoologică au fost scoşi şi puişori de struţi din ouă procurate.

Olga Iuzvac, administratorul Grădinii Zoologice din Capitală:

Pentru prima dată am avut aşa o experienţă şi ne bucurăm că s-a realizat cu succes. Până acuma, noi aşteptam ca struţii pe care îi avem noi în colecţie să depună ouă, dar în acest an, cu părere de rău, nu ne reuşea nicicum şi am luat această decizie de a procura aceste ouă.”

Responsabilii îndeamnă populaţia să respecte măsurile de prevenire a infectărilor şi spun că intrarea pe teritoriu va fi permisă doar cu purtarea măştilor de protecţie.

noi.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here