Ministrul Economiei se află la Forumul Economic de la Davos unde a avut mai multe întrevederi.  Ieri, 17 ianuarie, el a avut o întâlnire cu Richard Nash, vicepreședintele Operatorului de plăți online, PayPal, iar astăzi, 18 ianuarie, s-a întâlnit cu Pernilla Halldin, Șefa Grupului H&M pentru Afaceri Publice. 
”PayPal oferă multe produse care ar putea susține inovațiile și comerțul electronic. Din păcate, ele nu sunt disponibile pentru Moldova. Avem nevoie de o prezență mai mare a PayPal în Moldova cu produse și soluții pentru antreprenori inclusiv pentru freelanceri.
Avem partea noastră de sarcină, trebuie să reparăm legile, dar avem nevoie și de interesul lor, și de o prezență mai mare în Moldova. Asta ar ajuta foarte mult antreprenorii și ar ajuta comerțul electronic”, a scris Alaiba, pe pagina de facebook.
Totodată, ministrul vrea ca Republica Moldova să aibă magazine H&M, care sunt prin toată Europa. ”Vrem să fim în rând cu lumea. De asemenea, sunt sigur că avem loc în Moldova și pentru o fabrică de confecții. Industria textilelor poate avea o ofertă interesantă pentru investitori ca H&M, creând locuri de muncă și potențial de export pentru țara noastră”, a precizat Alaiba.
El a adăugat că în acest sens, echipele vor continua discuțiile în perioada imediat următoare.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.