Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale sunt implicate plenar în activitățile de pregătire și desfășurare a evenimentelor consacrate Sărbătorii Hramul Orașului. Astfel, majoritatea activităților cultural – artistice de Hram se vor desfășura în centrul orașului, în Piața Marii Adunări Naționale, dar și în sectoare, în parcuri și scuaruri renovate.
Având în vedere faptul că în acest an data de 14 octombrie este în zi de weekend, chișinăuienii sunt invitați să sărbătorească în centrul capitalei timp de 2 zile, sâmbătă și duminică.
Cu acest prilej, din seara zilei de 13 octombrie și până pe 15 octombrie, pe străzile din oraș va fi conectat iluminatul decorativ de sărbătoare. De asemenea, de-a lungul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și pe unitățile de transport public, vor fi instalate drapelele de stat, ale municipiului Chișinău și ale UE.
Pe 14 octombrie, de Hram, pe scena mare din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua interpreți consacrați din republică, iar invitat special al sărbătorii este trupa românească „HOLOGRAF”.
În legătură cu repetițiile din Piață din ajun și evenimentele propriu – zise din 14 octombrie, va fi suspendat traficul rutier din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin pe 13 octombrie 2023, ora 13:00-24:00, iar pe 14 – 16 octombrie 2023 (ora 00-05:00), pe tronsonul Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni – str. V. Alecsandri, iar transportul public va fi redirecționat pe străzile adiacente.
De rând cu activitățile de pe scenă, în perimetrul PMAN și în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” vor fi amplasați agenți economici, (cu comercializarea bucatelor tradiționale, street food, bucate la grătar, dulciuri și prăjituri fără cremă și băuturi răcoritoare) și Târgul cu articole meșteșugărești și de artizanat.
De asemenea, pe str. A. Pușkin, pe tronsonul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Columna, va fi Târgul „Hram fest”, cu produse agricole locale și mărfuri apicole.
Pentru menținerea stării salubre a spațiului de desfășurare a sărbătorii, agenții economici au fost anunțați despre colectarea corectă a deșeurilor și interzicerea amplasării corturilor pe spațiile verzi din parc. Aceste rigori vor fi verificate în permanență de către agenții constatatori din cadrul preturilor de sector iar cei care nu se vor conforma solicitărilor autorităților locale sunt pasibili de sancțiuni sub formă de amendă.
Acordarea ajutorului medical participanților la întrunire va fi asigurată de către 2 echipaje ale Serviciului de Medicină Urgentă.
Evacuarea deșeurilor din PMAN va fi asigurată de către operatorul municipal de salubrizare, Regia „Autosalubritate”.
De asemenea, în preajmă vor fi prezente și echipaje ale poliției care vor asigura menținerea ordinii publice.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.