Din 01 decembrie 2023, în toate instituțiile de educație timpurie se implementează Meniul model unic pentru sezonul iarnă-primăvară, aprobat de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS). Acesta include trei mese principale şi o gustare (dejun, gustare, prânz, cină).
Fructele proaspete folosite la prepararea compoturilor au fost înlocuite cu cele uscate în asortiment. S-a introdus salatele din legume fierte, coapte, combinate.
La capitol fructe proaspete au fost adăugate (portocale, mandarine, banane). S-a majorat cantitatea de legume proaspete (broccoli, conopidă, tulpina de țelină, ardei dulci, roșii proaspete). O noutate este dovleacul plăcintar și merele coapte. Introduse au fost păstăi verzi congelate.
Autoritățile menționează că Meniul Model unic este elaborat în strictă conformitate cu prevederile Meniului model recomandat de Ministerul Sănătății.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.