Inaugurarea pasajului subteran de la aeroport a fost amânată după ce a fost vandalizat

0
731

Nici nu a reuşit să fie inaugurată prima trecere subterană modernă din Capitală, că deja a fost vandalizată.

Este vorba despre pasajul subteran din apropierea aeroportului, care zeci de ani a stat într-o stare deplorabilă.

Acum, administraţia aerogării a decis să-l repare. De trei săptămâni, muncitorii lucrează de zor, dar se plâng că munca lor este zadarnică. Şi asta pentru că răufăcătorii au distrus becuri şi chiar au furat instrumente.

Conform proiectului, pereţii şi scările vor fi reparate, iar reţelele de scurgere vor fi schimbate.

Totodată, pereţii vor fi decoraţi cu graffiti. Din păcate, efortul este zădărnicit de vandali.

O reică de asta a dispărut.”

Dar dacă lumea e aşa la noi. Copiii vin şi aruncă petarde şi pietre aici. A luat şi a dat drumu la apă de aici din butoi, cui ii trebuie asta, că nu avem cu ce lucra.”

Locuitorii din preajmă spun că ar fi cazul să fie instalate câteva camere de supraveghere. 

Este îngrozitor ce s-a întâmplat. Posibil că huligani în stare de ebrietate au vandalizat. Nişte tineri cumsecade nu ar fi făcut aşa ceva.”

Decizia de a repara subterana a fost luată de administraţia Aeroportului după ce mai mulţi părinţi, care locuiesc în zonă, s-au plâns că micuţii lor traversează strada în pericol.

Şi mai luminos, şi mai curat va fi. Aşa cum era în trecut, era imposibil să treci pe acolo, trebuia să-ţi ţii respiraţia.”

În acest an, şapte treceri subterane din Capitală vor fi reparate, anunţă municipalitatea: trei de pe şoseaua Hânceşti, două de pe bulevardul Dacia şi una de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Pentru reparaţia celor şapte pasaje, din bugetul municipal au fost alocate zece milioane de lei.

Nu vom face design-uri nu ştiu de care ca să cheltuim 10 mii de lei, prioritar ce vom face este accesul către subterane, pantele pentru persoanele cu dizabilităţi să fie reparate, toate scările să fie reparate. În interior să fie curățit spălat şi iluminat“, a declarat Ruslan Codreanu, primar interimar al Capitalei.

În total, în Capitală sunt 20 de treceri subterane, care nu au reparate de aproape 30 de ani.

publika.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.