La Chișinău a fost lansat oficial Incubatorul Municipal de Afaceri, care reprezintă locul unde întreprinderile nou-înregistrate pot obține sprijin managerial, servicii de asistență și suport consultativ, pentru a le spori șansa de creștere și durata de supraviețuire. Incubatorul este amplasat pe str. Mihai Viteazul, 2.

Potrivit Primăriei Chișinău, Incubatorul Municipal de Afaceri deschide noi oportunități de business pentru tinerii din municipiu, dar și pentru migranți și refugiați, și va deveni o punte de comunicare între întreprinderile mici și mijlocii și administrația locală. Pentru început, instituția, cu o suprafață de peste 200 de metri pătrați, va putea găzdui până la 30 de rezidenți.

Potrivit programului, beneficiarii incubatorului pot fi viitorii antreprenori, care au între 18 și 40 de ani, cu viza de reședință în Chișinău și doresc să deschidă o afacere sau să dețină o întreprindere înregistrată în municipiul Chișinău de cel mult 12 luni. Rezidenții pot fi și lucrătorii migranți cu vârsta de până la 40 ani și refugiații care au între 18 și 40 de ani și care au creat un parteneriat cu un tânăr rezident, care are viza de reședință în municipiul Chișinău și doresc să deschidă o afacere sau dețin o întreprindere înregistrată în municipiul Chișinău de cel mult 12 luni.

La etapa actuală, Centrul Municipal pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului a finisat implementarea componentei „Instruire antreprenorială” din cadrul Programului Municipal „STARTUP pentru TINERI ȘI MIGRANȚI”. Astfel, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare (America House), au fost organizate 29 de sesiuni de instruire antreprenorială, pentru peste 1300 de solicitanți dintre care efectiv s-au prezentat la instruiri 545 de beneficiari.

Conform planului de implementare, pentru perioadă imediat următoare este prevăzută lansarea componentei „Finanțare proiectelor investiționale” din cadrul Programului Municipal „STARTUP pentru TINERI ȘI MIGRANȚI”, fapt ce va permite potențialilor rezidenți să depună proiecte investiționale în cadrul apelului și să devină rezidenți ai Incubatorului Municipal de Afaceri.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.