La poligonul municipal de la Țânțăreni continuă lucrările de consolidare a digului de protecție, etapa a II-a și de stabilizare a terasamentelor. Din lucrările prevăzute în proiectul finanțat de Primăria Municipiului Chișinău, în cooperare cu Fondul Ecologic Național, s-a reușit forarea a 44 de piloni de sprijin din cei 81 care urmează a fi instalați, sudarea carcaselor pilonilor de sprijin, forarea și betonarea sondelor cu adâncimea de circa 6-17 metri.

În prezent, specialiștii lucrează la amenajarea drumului de acces al șantierului nr. 2. După finalizarea amenajării drumului de acces, urmează forarea a 15 drene verticale, precum și demontarea țevilor metalice existente, care vor fi înlocuite cu altele din beton armat, care vor trece prin corpul digului pentru scurgerea apelor pluviale și a levigatului acumulate în rigolă.

Municipalitatea amintește că, proiectul privind lucrările de consolidare a barajului poligonului de la Țânțăreni prevede lucrări finale de întărire a digului de protecție, stabilizarea terasamentelor la depozitul de deșeuri, forarea 131 de piloni de sprijin, montarea chiuvetelor din beton, construcția drenajului, amenajarea și consolidarea acostamentelor, asfaltarea drumului pe dig etc.

În prima etapă au fost betonate sonde și instalați 50 de piloni de stabilizare, precum și a fost amenajat drumul temporar pe dig, platforma de întoarcere a transportului.

Proiectul a fost inițiat în noiembrie 2020, fiind finanțat de Primăria Municipiului Chișinău (15% din costul lucrărilor) în cooperare cu Fondul Ecologic Național (care a asigurat 85% din investiții). Suma totală a lucrărilor este de cca 30 milioane de lei, dintre care, pentru prima etapă au fost cheltuiți 6,15 milioane de lei, iar pentru a doua au fost alocați cca 24 milioane de lei.

Advertisement

1 COMENTARIU

  1. Asta este numai fatarie…au pus doi bärbati si doua trube si se numeste lucrare la gunoiste ….cu alte cuvinte se numeste spälare a 24 milione lei…nu duceti in eroare lumea cu stiri neverificate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.