Foto: Iv Ceban

Domeniul Protecției drepturilor copilului este unul sensibil și foarte important. La evidența Direcției generale pentru Protecția Drepturilor Copilului se află diferite categorii de copii care necesită implicarea noastră: 4379 copii aflați în situații de risc și 624 copii separați de părinți.

În cadrul forumului au fost prezenți specialiști, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, au fost prezentate politicile municipale cu privire la protecția copilului și atragerea partenerilor pentru realizarea cu succes a Planului, privind implementarea Strategiei municipale pentru protecția drepturilor copilului pentru anii 2020 – 2025.

Municipiul Chișinău își propune implementarea politicilor de dezvoltare durabilă a sistemului de protecție a copilului și familiilor cu copii; consolidarea mecanismelor intersectoriale de cooperare privind identificarea, evaluarea, asistența și monitorizarea copiilor victime și potențiale victime ale neglijării, violenței, exploatării și traficului.

Totodată, un alt subiect propus este cooperarea cu autoritățile publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale în procesul de implementare a Planului de acțiuni.

,, Ne propunem să fie prevenite situațiile de risc pentru copii și mai puțini minori să fie separați de părinți pentru a fi plasați în instituții rezidențiale. Anual, municipalitatea oferă din buget pentru serviciile sociale peste 800 milioane lei.’’, a conchis Ion Ceban.

Foto: Iv Ceban
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here