Din cele 2711 blocuri de locuințe multietajate, care primesc agent termic centralizat până luni, 20 noiembrie 2023 au fost conectate la încălzire 2510 blocuri sau 93% din necesar. Restul blocurilor vor fi conectate pe parcursul săptămânii curente.

Situația privind conectarea la termie pe sectoare:

Ciocana – din 365 blocuri – conectate 360;

Centru – din 442 blocuri – conectate 374;

Râșcani – din 686 blocuri – conectate 655;

Botanica – din 675 – conectate 628;

Buiucani – din 543 blocuri – conectate 493.

Cu privire la suburbii, din totalul de 171 de blocuri locative cu încălzire centralizată, au fost deja conectate la agentul termic 148.

Obiectivele de asistență socială și instituțiile medicale din subordinea Direcției generale asistență medicală și socială sunt conectate toate la sursa centralizată de agent termic.

Cu referire la situația din școli și grădinițe, informăm că majoritatea instituțiilor educaționale sunt conectate la sursa centralizată. Grădințe – din cele 154 unități toate sunt conectate la încălzire, inclusiv cele din suburbii.

Instituțiile de învățământ primar și secundar: din cele 131 de unități sunt conectate 130. Mai urmează o singură instituție – Liceul „Grigore Vieru” din Băcioi, unde sunt desfășurate lucrări de reparație capitală a sistemului de încălzire.

În context, viceprimarul Ilie Ceban a solicitat responsabililor municipali să monitorizeze situația privind conectarea fondului locativ la sursa de încălzire, pentru ca toți locuitorii să beneficieze de încălzire în apartamente.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.