Un activist a provocat îngrijorare în timpul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), după ce a scos din geantă un obiect asemănător cu un pistol. Este vorba despre Eugeniu Balțat, președintele Asociației Obștești „SOS Minor”. Ulterior, el a precizat că este doar o brichetă. Consilierii au insistat ca activistul să părăsească ședința, transmite newsmaker

Activistul civic a menționat în luarea de cuvânt din cadrul ședinței CMC că vrea să discute despre siguranța națională. Acesta s-a arătat deranjat că aleșii locali nu îl ascultă în liniște.

„Data trecută mi-au blocat discursul pentru că au mers să mănânce, nu e normal. În ceea ce ține de consumul de substanțe psihotrope și degradarea tineretului în or. Chișinău. Pe timp de vară sunt multe încălcări și, în calitate de părinți, ne interesează ce face CMC în colaborare cu direcțiile municipale, pentru a preveni abuzul, violența, suicidurile în rândul tineretului. Este o acțiune destul de bună din partea medicilor, să donăm sânge. Mă interesează atitudinea față de colegii care sunt prezenți în Consiliul de la „Garda Tânără”. Au fost cazuri la Botanica, unde au fost vândute kg de droguri”, a spus acesta.

Ulterior, a menționat că în Chișinău trebuie creat un centru special pentru copiii „aflați în conflict cu legea”, consumatori de substanțe narcotice.

„Nu vreau să vă ameninț, dar vă arăt o chestie care nu prezintă pericol în sală și voi explica ce am vrut să spun”, a spus Balțat și a scos din geantă un obiect care părea fi pistol.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.