Parcul Urban de autobuze va cumpăra autobuze la mâna a doua puțin mai vechi, dar mai ieftin

0
79

Întreprinderea municipală Parcul Urban de autobuze (PUA) va achiziționa autobuze cu parcurs de exploatare de până la 500 mii km și vechime de până la 10 ani. Un proiect de decizie în acest sens a fost votat la ședința Consiliului municipal Chișinău (CMC). Decizia vine să o modifice pe cea din 30 martie, care prevedea achiziționarea autobuzelor cu parcurs de până la 400 mii km și 8 ani vechime, transmite IPN.

Potrivit notei informative a proiectului, în scopul achiziționării autobuzelor cu parcurs, administrația PUA a studiat ofertele parvenite de pe piața autobuzelor cu parcurs și a constatat că autobuzele în stare tehnică satisfăcătoare specificate în caietul de sarcini întocmit în conformitate cu decizia anterioară care prevedea un parcurs de exploatare de până la 400 mii km și opt ani vechime sunt extrem de costisitoare. Din acest considerent, s-a propus de a stabili termenul de exploatare a autobuzelor care urmează a fi achiziționate cu parcurs de până la 500 mii km și 10 ani vechime.

La ședința CMC din 30 martie consilierii au decis procurarea mai multor autobuze la mâna a doua, în valoare de 50 milioane de lei. Autobuzele urmau să aibă un parcurs maxim de 400 mii km și opt ani vechime. Propunerea de majorare a parcursului maxim până la 500 mii km, iar vechimea unităților până la 10 ani, a venit pentru a putea procura autobuzele la un preț mai avantajos.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here