Regia Transport Electric Chișinău informează că acum este posibilă achitarea cu cardul bancar, telefonul sau ceasul inteligent la validatoarele staționare instalate pe mai multe rute de troleibuz și autobuz din Chișinău.
Troleibuzele de pe rutele nr. 22, 23, 24 și 30 și autobuzele de pe rutele nr. 2 și 5 sunt echipate cu validatoare.
Potrivit RTEC, sunt trei opțiuni de achitare:
1. cu cardul;
2. cu smartphone-ul;
3. cu ceasul inteligent.
Imediat după achitarea călătoriei la validator, apare o notificare de confirmare a plății: în aplicația băncii; SMS. Iar dacă notificarea nu a apărut, trebuie verificat în aplicația mobilă a băncii extrasul (chitanța).
Totodată, la solicitarea controlorului, cardul sau dispozitivul cu care a fost achitată călătoria se apropie de POS terminalul său. Controlorul va primi o notificare care confirmă plata ta fără numerar.
POS terminalul mobil, deținut de controlor, reprezintă doar un instrument de verificare a plății electronice efectuate la validator. Acesta nu extrage banii de pe cont.
”Ai grijă. Nu ține telefonul, ceasul sau cardul aproape de validator. Acesta poate retrage bani, dacă nu intenționezi să achiți călătoria la validator. Fii prudent, în special dacă deții un telefon ce operează pe Android și ai cardurile atașate la Google Wallet”, menționează RTEC.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.