Poliția verifică condițiile în care sunt transportați pasagerii în transportul public, regulile de exploatare a autovehiculelor pe timp de iarnă, dar și starea tehnică a transportului public. Acțiunea de verificare se va desfășura până la 31 ianuarie, pe întreg teritoriul țării.
Activitățile polițiștilor se axează pe prevenirea şi supravegherea traficului rutier în vederea siguranţei rutiere la transportarea călătorilor și elevilor, verificarea stării tehnice a autobuzelor și troleibuzelor înainte de plecarea pe rută, precum și cum sunt transportați pasagerii în mașinile de taxi.
Timp de o săptămână, polițiștii au ridicat 23 de plăcuțe de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice depistate, dar și 6 permise de conducere a taximetriștilor.
Astfel, oamenii legii recomandă șoferilor: să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise; să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport; să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat; să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here