Primăria Chişinău a elaborat Ghidul metodologic culinar. Acesta reflectă toate aspectele legate de organizarea corectă a alimentaţiei copiilor în IET, tehnologiile de preparare şi porționarea produselor în conformitate cu categoria de vârstă a copilului.
Accentul este pus pe alimentaţia echilibrată care să conţină zilnic proteine, lipide, glucide, vitamine și săruri minerale.
Ghidul este adresat tuturor managerilor de grădiniţe, lucrătorilor din blocurile alimentare, personalului medical din aceste instituții, educatorilor dar şi părinților.
Ghidul metodologic culinar a fost elaborat la solicitarea Direcției Generale Educație Tineret și Sport sub egida Primăriei municipiului Chișinău, în conlucrare cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Centrul de Consultanță și Dezvoltare Profesională în Comerț și Alimentație Publică din componența Școlii de Formare Continuă a Academiei de Studii Economice a Moldovei.