În capitală se atestă o descreștere a numărului de infectări cu COVID-19, respectiv o descreștere a valului Omicron. În consecință, scade și presiunea pe instituțiile medicale municipale. Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, de Primarul General, Ion Ceban.

Astfel, pe parcursul săptămânii trecute au fost închise gradual mai multe secții COVID din cadrul spitalelor municipale din oraș. La SCM de copii „V. Ignatenco” au fost sistate 4 din cele 5 secții COVID, activate anterior, la SCM „Sfânta Treime” au fost sistate 4 secții COVID pentru adulți, iar la SCM de Ftiziopneumologie este sistată o secție cu profil COVID.

Totodată, Ion Ceban a ținut să remarce că în pofida descreșterii numărului de internări a pacienților cu coronavirus, secțiile de ATI rămân în continuare aglomerate, din cauza numărului sporit de cazuri grave și critice, care necesită tratament intensiv la reanimare. „Majoritatea pacienților din secțiile ATI sunt pacienți cu comorbidități și nevaccinați”, a  specificat Primarul General.

Conform informațiilor la ziua de 12 februarie 2022, în municipiul Chișinău, bilanțul cazurilor confirmate COVID a ajuns 181012, dintre care recuperați – 161 852 pacienți, decese – 2843.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here