mediafax.ro

Dacă tot OMICRONUL este mult mai contagios pe cale aeriană decât alte variante de COVID-19, este destul de periculos ca într-un spațiu închis precum aeroportul să se afle concomitent mulți oameni care vin din diferite regiuni ale lumii.

De exemplu, în aeroportul Chișinău, pasagerii sunt supuși verificării temperaturii corporale. La fel, toți pasagerii sunt impuși să poarte măști în interiorul aeroportului și pe durata zborului.

Totuși, riscul de infectare la aeroport este unul mare, mai ales că oamenii care se întâlnesc acolo vin din diferite regiuni.

Potrivit medicului epidemiolog, Angela Paraschiv, purtarea măștii în aeroport este un aspect foarte important dar adesea nerespectat de către cetățeni. Aceasta consideră că orarul zborurilor ar trebui modificat astfel încât să nu fie o aglomerație mare de călători în același timp, în cadrul aeroportului.

„Este mai ușor de schimbat orarul zborurilor decât de a fi lărgit aeroportul, astfel să nu fie atât de aglomerat aeroportul Chișinău,” a menționat aceasta, în cadrul emisiunii AloCapitala cu Margarita Răducanu.

Medicul epidemiolog a mai menționat și o altă problemă care este neglijența cetățenilor care ignoră regulile și nu completează formularele epidemiologice online ci o fac direct în aeroport, ceea ce aduce cu sine mărirea timpului petrecut în cadrul aeroportului.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.