450 de stații de așteptare a transportului public, au fost renovate în ultimii ani în municipiul Chișinău, inclusiv pe străzile care au fost reparate. Lucrările au fost efectuate de Primăria capitalei, în colaborare cu mai mulți parteneri din sectorul public și privat.
Potrivit municipalității, în peste 130 de locații au fost instalate pavilioane noi (21 dintre acestea fiind duble) și au fost construite platforme de așteptare, inclusiv în zone unde acestea nu existau anterior.
Totodată, zona din preajma stațiilor de autobuz și troleibuz, au fost amenajate și adaptate pentru necesitățile persoanelor cu dizabilități. Este vorba despre aplicarea pavajului tactil, amenajarea rampei de acces și coborârea bordurilor.
Noul aspect al stațiilor se remarcă printr-o structură mai rezistentă, estetică, prezența unui panou informativ și a unui spațiu dedicat anunțurilor, anunță Primăria.
Fiecare stație este identificată prin inscripționarea numelui său și beneficiază de iluminare nocturnă.
39 de pavilioane instalate (dintre care 10 duble), dispun de dotări precum city light, elemente electrice și de iluminat, costul lucrărilor de amenajare constituind 87,7 mii de lei per stație.
În total, pe teritoriul municipiului Chișinău sunt 952 de stații de așteptare a transportului public: 619 se află în raza urbană, iar 333 de stații – în suburbii.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.