În Consiliul Municipal Chișinău ar putea apărea o coaliție de dreapta. Propunerea constituirii unei majorități a venit de la Ion Cebanu, consilierul municipal al Partidului Liberal, astăzi, după ce a fost amânată ședința CMC.

„Noi fracțiunea PL am propus să formăm o alternativă de dreapta manelistului Ceban și am invitat toți consilierii de dreapta să punem umărul la constituirea unei majorități în CMC,” a menționat consilierul PL.

Roman Cojuhari, consilier PAS, a menționat imediat după ce Cebanu a făcut propunerea că fracțiunea PAS este de acord și susține ideea creării unei majorități de dreapta.

În același timp, consilierul Platformei DA, Andrei Năstase, la scurt timp după asta, a scris pe pagina sa de Facebook că Platforma DA nu a avut și nu va constitui niciodată alianțe formale sau informale cu forțe politice oligarhice, antieuropene și antinaționale, nici la nivel național, nici la nivelul capitalei.

„Platforma DA se află azi în opoziție constructivă și activă față de guvernarea actuală și față de primarul Ceban, este alternativa calitativă și competentă a acestora și pledează categoric pentru integrarea europeană de facto și apropierea reală de România, dovadă elocventă constituind-o numeroasele înfrățiri promovate și susținute cu succes și în Consiliul Municipal Chișinău, dominat de o fracțiune de socialiști, cu un primar socialist.

Preocuparea noastră e să realizăm programele și promisiunile noastre făcute oamenilor, chiar mai mult decât ne oferă azi aflarea noastră în opoziție. Dezvoltarea Capitalei și a țării în întregime e preocuparea noastră și nu alianțele politice,” a mai scris Năstase în postarea sa.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.