Rețeaua de vânzare a abonamentelor pentru călătorie a fost extinsă. Un contract de distribuire și comercializare a abonamentelor a fost încheiat de către Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) cu ÎS „Poșta Moldovei”. Noile puncte de vânzare au fost deschise în oficiile poștale din suburbii, dar și din capitală, pentru a fi mai accesibile tuturor locuitorilor municipiului. De la oficiile poștale vor procura abonamente toate categoriile de călători.
Astfel, în funcție de categoria de beneficiar, abonamentele pot fi procurate la următoarele puncte de distribuție:
  • Călătorii generali procură abonamentele pentru călătorie la punctele de vânzare din rețeaua „Moldpresa”, la parcurile de troleibuze și autobuze sau la oficiile „Poșta Moldovei”;
  • Studenții și elevii claselor 5-12 cumpără abonamentele la punctele de vânzare din rețeaua „Moldpresa”, la parcurile de troleibuze și autobuze sau la oficiile „Poșta Moldovei”. Pentru a beneficia de facilități, studenții și elevii prezintă carnetul de student/elev;
  • Elevii claselor 1-4 ridică abonamentele anuale în cadrul instituțiilor de învățământ în care studiază.
Municipalitatea precizează că au fost deja emise 35 mii abonamente anuale pentru elevii claselor 1-4. Numărul acestora va fi suplinit după 1 septembrie, în funcție de numărul elevilor înmatriculați în clasele I. Acestea sunt valabile pe parcursul unui an calendaristic, atât pentru perioada de studii, cât și în timpul vacanțelor.
Totodată, persoanele cu dizabilități vor procura abonamentele doar la oficiile „Poșta Moldovei”, în baza documentului permisiv, care poate fi solicitat la Direcția Generală Asistenţă Medicală și Socială (DGAMS).
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.