Foto: ipn.md
S.A. ,,Apă-Canal Chişinău” monitorizează activitatea agenților economici, care deversează ape uzate în rețeaua publică de canalizare. Acţiunile de control se desfășoră atât în perioada orelor de lucru, cât și pe timpul nopții, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
Prin urmare, administrația furnizorului de apă va intensifica verificările agenților economici care deversează ape uzate cu concentraţii majorate de poluanţi.
”Precizăm că, pe parcursul lunii august 2023 au fost prelevate 149 de probe de apă uzată. Prin urmare, au fost efectuate 24 de controale inopinate, fiind prelevate 27 de probe de apă uzată de la agenți economicii și 92 controale ordinare fiind prelevate 122 probe.
În rezultat, au fost expediate 37 de prescripții pentru depășirea CMA și 9 Procese Verbale Contavenționale privind ,,Nefolosirea instalaţiilor, utilajului, aparatajului prevăzut pentru purificarea de poluanţi şi controlul emisiilor în atmosferă, pentru epurarea apelor uzate ce se evacuează în obiectivele acvatice şi pentru controlul calităţii lor, precum şi pentru încălcarea regulilor şi instrucţiunilor de exploatare a instalaţiilor indicate”, menționează ACC.
ACC atenționează, că în cazul în care vor fi depistați agenți economici care deversează ape cu concentraţii majorate de poluanţi, vor primi prescripții de avertizare și vor avea un termen de 10 zile pentru a înlătura neconformitățile înregistrate.
Agenții economici care nu se vor conforma și după prelevarea repetată a probelor, vor primi aviz de deconectare de la serviciile de alimentare cu apă și canalizare.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.