Foto: ipn.md

Ca urmare a reportajului video apărut în mass-media despre presiunea slabă a apei pe unele străzi din sat. Hulboaca, comuna Grătiești, S.A. ,,Apa-Canal Chișinău” vine cu unele precizări.

Specialiștii furnizorului de apă au mers la fața locului pe parcursul zilei de 21 iunie pentru a evalua situația. Ca urmare a inspecției rețelelor de apeduct de pe străzile din comuna Grătiești, inclusiv, sat. Hulboaca s-a depistat că sursa de apă Stația de pompare hidrofor din str. Prietenii, 10 funcționează la parametri normali având presiunea stabilită de 5,6 bar. fapt ce corespunde normativelor în vigoare.

În prezent, consumatorii din satul Hulboaca se alimentează de la conducte care au diametre mici de la 50 pîna la 150 mm, care au fost pozate cu forțele proprii ale locuitorilor.

ACC subliniază, că conform prevederilor normelor și regulilor în construcție, pe străzi urma să fie construite apeducte cu diametre nu mai puțin de 100 mm. Mai mult ca atât, din motiv că sistemul de alimentare cu apă nu este inelar, diametrele țevilor nu permit asigurarea volumului necesar de apă în orele de vârf, dar mai ales în perioada estivală, când mulți consumatorii folosesc apa în scopuri de irigare.

“Totodată, este iminent necesar de constatat, că o parte de obiective sunt amplasate la cote de pământ ridicate și, respectiv, presiunea în conducte nu este suficientă pentru alimentarea cu apă.

În scopul soluționării complexe a problemei abordate, urmează să fie construit un rezervor de apă, iar rețele de distribuție să fie separate conform proiectului în două zone”, se arată într-un comunicat al ACC.

 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here