De astăzi, 19 octombrie 2023, ora 20:00, vor intra în vigoare măsuri suplimentare de securitate în scopul asigurării ordinii și securității publice, securității de frontieră și siguranței cetățenilor. Sporirea activităților este în contextul escaladării riscurilor în adresa securității mondiale pe fonul războiului din Israel, declarațiilor liderilor organizațiilor extremiste adresate comunității internaționale, menținerii mediului de insecuritate în zona de conflict și situației operative.
Astfel, la decizia grupului managerial de risc al Aeroportului Internațional Chișinău, în incinta aerogării va fi permis doar pasagerilor, în baza prezentării biletului și actului de călătorie, personalului care exercită atribuții de serviciu, precum și membrilor de echipaje ale aeronavelor.
Totodată, va fi sistat accesul prin poarta din mijloc a aerogării, fiind posibilă intrarea în Aeroport prin porțile de acces nr.1 și nr.3. Respectiv, pentru a exclude ambuteiajele din fața aerogării, dar și pentru fluidizarea fluxului de călători, se solicită prezentarea în Aeroport, cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate.
La fel, angajații Poliției de Frontieră vor desfășura activități operaționale de intensificare a controlului frontierei de stat și măsurilor de securitate în Aeroportul Internațional Chișinău.
Pentru evitarea creării disconfortului pentru participanții la trafic în perimetrul aeroportului, echipaje ale Poliției vor asigura fluidizarea circulației.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.