Primăria Chişinău informează că peste 15 mii de persoane au depus deja cereri de solicitare a compensațiilor la plata agentului termic din partea municipalității, pentru sezonul rece 2018-2019.

Beneficiari ai compensaţiilor, la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale, sunt familiile a căror venituri pe ultimele 12 luni nu depășesc suma de 3000 lei / lună de persoană.

Familiile cu venituri mici pot depune dosarele începând cu data de 1 septembrie2018, iar compensarea cheltuielilor se efectuează până la data de 1 septembrie 2019. Cererile pot fi depuse până la încheierea sezonului de încălzire.

Potrivit deciziei Consiliului Municipal Chişinău privind compensarea cheltuielilor persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice în sezonul rece 2018-2019, persoanele care au în proprietate două sau mai multe locuințe pe teritoriul municipiului Chișinău, nu pot beneficia de suport financiar la efectuarea plăților pentru serviciile comunale și resurse energetice.

Actele pentru compensații se depun la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (nr. 1 – 23), la gestionarii fondului de locuințe (Asociațiile de coproprietari în condominiu, Asociațiile proprietarilor locuințelor privatizate, Cooperativelor de construcții a locuințelor și blocurile locative departamentale, la Preturile de sector (pentru cetățenii care locuiesc în sectorul particular), la Primăriile orașelor, satelor (comunelor), din componența municipiului Chișinău, pentru cetățenii din teritoriile administrative respective.

Precizăm că cetățenii care au beneficiat de compensații din partea Primăriei Chișinău în sezonul termic anterior, vor depune cereri de reconfirmare prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași.

Solicitări pentru ajutoare pot face şi alte familii din Chișinău și din suburbii, cu venituri mici, care n-au beneficiat anterior de compensaţii, dar care au un venit global de până la 3000 lei lunar. Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40 la sută din costul facturii pentru încălzire, pentru familiile care locuiesc la bloc.

De rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic, persoanele pot beneficia, de asemenea, de compensarea diferenţei în urma majorării tarifului pentru transportarea deşeurilor menajere solide, precum şi pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

În bugetul municipal Chişinău pentru anul 2018 pentru acordarea compensațiilor la încălzire sunt prevăzute 97,3 milioane lei, sau cu 5,4 milioane lei mai mult față de anul 2017.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.