În perioada caniculară, alimentația animalelor de la Grădina Zoologică din municipiul Chișinău a fost suplimentată cu fructe și legume de sezon. De asemenea, odată cu creșterea temperaturilor, angajații instituției vor umbri suplimentar volierele pentru a micșora temperatura în interiorul acestora, transmite MOLDPRES.

Directorul Grădinii Zoologice din capitală, Alexei Hanţaţuc, a specificat că animalele copitate suportă cel mai greu temperaturile ridicate, iar cel mai ușor caniculei fac față speciile tropicale.

„În această perioadă, a fost îmbogățită alimentația animalelor cu fructe și legume de sezon. Odată cu începerea verii, viețuitoarele consumă mai multă apă, care este schimbată foarte des de către angajați pentru a fi proaspătă și răcoritoare. La fel, alimentația animalelor este foarte bogată atât în carne, cât și în cereale. Odată cu creșterea temperaturilor, volierele vor fi umbrite suplimentar, iar în interiorul acestora vor fi amenajate spații speciale, unde animalele vor putea face o baie pentru a se răcori”, a spus Alexei Hanţaţuc.

Totodată, conducerea parcului ZOO a precizat că, în scurt timp, urmează a fi procurate și aduse la Chișinău mai multe specii de păsări și animale. În prezent, aceasta numără peste o mie de vietăți.

În perioada de vară, programul de activitate al Grădinii Zoologice este 8.00 – 20.00. Luni este zi sanitară. Prețul unui bilet pentru maturi este de 30 de lei. Copiii până la vârsta de 7 ani au acces gratuit, iar cei cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani achită o taxă de 5 lei.

În prezent, în cadrul Grădinii Zoologice au loc lucrări de reabilitare a volierelor.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here