Foto: ipn.md

S.A. ,,Apă-Canal Chişinău” şi-a fixat ca obiectiv major menținerea normativelor impuse de legislație ce ține de depășirea concentrațiilor maximal admisibile  (CMA) în rețeaua publică de canalizare, continuând  campania de verificare a clienţilor,  care încalcă prevederile legale ce ţin de poluarea apei şi mediului. Mai mult, va intensifica şi mai mult acţiunile de control în perioada următoare.

Ținând cont că deja se înregistrează temperaturi ridicate,  reprezentanții furnizorului de apă fac un apel către toți agenții economici să își revadă procesul de lucru, în scopul prevenirii răspândirii mirosului neplăcut, care produce disconfort pentru locuitorii capitalei, dar și pune în pericol buna actvitate a Stației de epurare, Chișinău.

Prin urmare, admnistrația îndeamnă, agenții economici să își verifice buna activitate a utilajelor și să efectueze lucrări de curățire și profilaxie, inclusiv a separatoarelor de grăsimi. Mai mult, să intensifice lucrările de întreținere a utilajelor din dotare. Astfel, să monitorizeze cu strictețe apele uzate care le deversează în sistemul public de canlizare. Pe de altă parte, angajaţii furnizorului de apă având dreptul de control conform contractelor, vor monitoriza zilnic corectitudinea procesului de deversare a apelor uzate.

În scopul neadmiterii poluării mediului și emanării mirosului neplăcut în perioada caniculară, administrația S.A. „Apă-Canal Chişinău” intensifică numărul controalelor 24/24 ore a agenților  economici cu risc de deversare a apelor uzate poluate.

ACC atenţionează că agenții economici care încalcă prevederile legale în domeniul serviciilor de utilităţi publice se expun la riscuri ce au consecinţă plăți suplimentare, cât și deconectări de la rețeua de muncipală de apeduct și canalizare, dar și alte sancțiuni prevăzute de legislația în vigoare.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here