Consiliera municipală, Aliona Doroș, a declarat că a votat împotriva deciziei privind planurile urbanistice zonale(PUZ-uri). Totodată, ea a menționat că ”de cîteva luni m-am disociat de a vota cu fracţiunea exprimîndu-mi separat votul, ceea ce poate fi demonstrat în şedinţele publice a CMC”.

”Eu, am fost şi sunt parte a Platformei DA, inclusiv a fracţiunei din Consiliul municipal cu care am acces, dar în calitate de consilieră municipală am dreptul să-mi exprim votul liber, democratic şi în baza principiilor şi valorilor de care mă ghidez toată viaţa şi graţie cărora am aderat la Platforma DA, deaceea de cîteva luni m-am disociat de a vota cu fracţiunea exprimîndu-mi separat votul, ceea ce poate fi demonstrat în şedinţele publice a CMC”, a spus Doroș.

Referitor la votul pentru PUZ-uri, Doroș a comunicat: ”Am votat împotriva aglomerării şi sufocării oraşului meu natal, pentru că vreau să locuiesc în Chişinău alături de copiii mei şi să nu-mi fie ruşine cînd mă voi plimba cu ei prin oraş”.

Amintim că, Biroul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr a decis retragerea sprijinului politic Fracțiunii Platforma DA din Consiliul Municipal Chișinău(CMC). Potrivit formațiunii, decizia a fost luată în seara zilei de marți, 20 decembrie, pentru abaterile grave de la cursul politic promovat de Platforma DA, inclusiv prin acțiunile și declarațiile publice împotriva hotărârilor de partid luate prin vot și pentru prejudicieri grave aduse imaginii partidului.

Totodată, decizia a fost luată în contextul în care CMC a votat Planurile Urbanistice Zonale (PUZ-uri) extrem de controversate. În context, Vicepremierul Andrei Spînu a spus că va sesiza Oficiul Cancelariei de Stat Chișinău pentru a verifica legalitatea acestor documente.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here