Fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, a declarat astăzi, 22 decembrie, că împreună cu mai mulți consilieri municipali, își depun demisia din Partidul Platforma „DA”. Totodată, el a mai spus că îl va da în judecată pe actualul președinte al formațiuni, Dinu Plîngău și îi va cere daune care vor fi donate unor grădinițe și creșe din suburbiile Chișinăului.

„Anunțăm că fiecare dintre noi ne înaintăm demisiile din Platforma DA”, a declarat Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, el a spus că va demara procedurile juridice necesare acționării în judecată a Prețedintelui Partidului Platforma DA, Dinu Plîngău. ”Nu pentru ilegalitățile de până în prezent, nu pentru încălcarea statutului, ci pentru recidivă în comunicarea sa publică, care sugerează că consilierii municipali sunt corupți și nu muncesc în beneficiul chișinăuienilor. Îi vom cere în instanță de judecată daune, care vor fi donate unor grădinițe și creșe din suburbiile Chișinăului”, a precizat Năstase.

În același timp, el a adăugat: „Am fost loviți a doua oară de acest președinte de partid care sugerează societății că consilierii municipali care au votat, asumându-și prin votul lor aceste proiecte de dezvoltare zonală a orașului ar fi corupți pentru că merg pe mâna legii”.

În context, fondatorul Partidului Platforma „DA”, Andrei Năstase, a solicitat Procuraturii Generale să intervină.

”Invităm Procuratura la Primărie, la Consiliul Municipal Chișinău și la Guvern ca să verifice cât abuz în serviciu a existat atunci când cineva a hotărât că este mai presus decât legea”, a subliniat Andrei Năstase.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.