Animalele din Capitală vor fi ținute la evidență într-un Registru

0
212
Un serviciu pentru protecția animalelor va fi creat în cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare din Chișinău.
În cadrul serviciului se va ține un Registru de evidență a animalelor fără stăpân capturate pe raza municipiului Chișinău și un Registru al animalelor de companie din municipiul Chișinău. O decizie în acest sens a fost aprobat de către consilierii municipali în ședința din 17 septembrie.

Timp de 15 zile de la adoptarea prezentei decizii, Direcția generală locativ-comunală și amenajare va prezenta pentru aprobare primarului general proiectul regulamentului Serviciului Protecția Animalelor, elaborat în colaborare cu reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor pentru protecția animalelor.

Din bugetul municipal se vor aloca 200 de mii de lei pentru elaborarea Registrului animalelor de companie din municipiul Chișinău și 200 de mii de lei pentru elaborarea Registrului de evidență a animalelor fără stăpân capturate pe raza municipiului Chișinău.

De asemenea, anual, se vor aloca 300 de mii lei pentru derularea Programului municipal de sterilizare gratuită a animalelor de companie.

Tot anual se vor aloca 600 de mii de lei pentru derularea Programului municipal de microcipare și înregistrare gratuită a animalelor de companie.

Regulamentul mai prevede alocarea din bugetul municipal a unui milion de lei pentru funcționarea Centrului de capturare și sterilizare a animalelor fără stăpân.

Directorul interimar al Regiei „Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, spune că Centrul de capturare și sterilizare a animalelor fără stăpân nu face față numărului mare de animale și că e nevoie de un azil.

Problema câinilor vagabonzii se rezolvă doar parțial. Câinii sunt sterilizați și întorși în oraș. Trebuie de creat condiții pentru câine, ca acestea să fie îngrijit și izolat”, spune Eugeniu Axentiev.

diez.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here