Primăria municipiului Chișinău informează despre aprobarea Concepției de proiect pentru reamenajarea scuarului de la intersecția străzilor Alexandru Hâjdeu și George Coșbuc, din sectorul Râșcani al capitalei.

Proiectul de regândire a spațiului public menționat prevede reabilitarea zonei verzi,  amenajarea aleilor pietonale, instalarea iluminatului public și a mobilierului urban, parcări pentru biciclete, precum și montarea unei cișmele.

Concepția proiectului de reamenajare a zonei este realizată de către echipa de arhitecți care a obținut locul I la Concursul municipal, desfășurat în perioada 02 – 29 octombrie, a.c. Inițiativa este realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim – Chișinău – Cernăuți: „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, care presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Contractul pentru elaborarea proiectului de execuție va fi încheiat între municipalitate și autorii concepției, S.R.L. „LAMIEZ” și AO „Centru de urbanism”, după care va fi elaborat caietul de sarcini pentru executarea lucrărilor.

Termenul de renovare a Scuarului „George Coșbuc” este sfârșitul lunii aprilie 2019. Costul total al proiectului este 45 mii Euro, dintre care 59 la sută reprezintă partea de grant, restul sumei urmează a fi finanțată de către bugetul municipal.

chisinau.md

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.