Atelierul cu genericul „Alimentaţia – o poartă deschisă spre sănătatea copiilor” va avea loc pe 14 decembrie a.c.

0
777

La iniţiativa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport din mun. Chişinău şi în colaborare cu Şcoala Profesională nr. 2 din mun. Chişinău, pe data de 14 decembrie, a.c. va avea loc Atelierul cu genericul „Alimentaţia – o poartă deschisă spre sănătatea copiilor”.

Activitatea este destinată unui grup de bucătari din instituţiile de educaţie timpurie din capitală şi are drept finalitate promovarea alimentaţiei sănătoase în grădiniţele de copii, axate pe consumul fructelor şi legumelor de sezon.

Notabil este faptul că atelierul include un master-class în cadrul căruia câţiva bucătari profesionişti vor oferi sugestii practice privind prepararea şi servirea bucatelor conform unui meniu prestabilit.

Este vorba despre masa de prânz care va fi alcătuită din:

  • Salata „Curcubeu” (broccoli, roșii, ardei dulci, porumb conservat, verdeață, ulei), salata „Gingășie”;
  • la felul I: Supă-pireu din legume cu crutoane, ciorbă delicioasa;
  • la felul II: Musaca din cartofi cu carne tocată de vită, chifteluțe din pește gratinate în sos de lapte.

De asemenea, gustarea include produse de patiserie (brioșe cu semințe, brânzoaice cu stafide, chiflă cu semințe, chiflă cu măr).

Menţionăm că activitatea va începe cu iniţierea bucătarilor în procesele tehnologice cărora sunt supuse ingredientele selectate pentru prepararea bucatelor din meniul zilei. Astfel, aceştia vor avea oportunitatea să reactualizeze cunoştinţele.

La fel, beneficiarii master-class-ului vor primi sugestii ale bucătarilor profesionişti privind analiza indicilor de calitate a preparatelor culinare şi de patiserie.

Din grupul de lucru fac parte: Coralia Babcenco, Director adjunct pentru instruirea practică şi producere în cadrul Şcolii Profesionale nr. 2, Angela Grama, şef comisie metodică, deţinătoarea statutului „Cel mai bun bucătar din ţară”, Ludmila Cebotari, şef secţie Profil tehnologic, Nadejda Gangur şi Maria Fisticanu, maiştri instructori.

Bucătarii care vor beneficia de acest master-class reprezintă instituţiile de educaţie timpurie nr. 139, 123, 98, 119, 183, 185, 167, 210, 227, 32, 135, 225, 199, 25 şi 5. De asemenea, la atelier sunt invitaţi 3 părinţi.

Reamintim că organizarea acestei activităţi de instruire a bucătarilor a fost posibilă graţie Acordului de colaborare nr. 13 din data de 24.09.2018 dintre Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului Municipal Chişinău şi Şcoala Profesională nr. 2.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.