Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat cetățenii să respecte cu strictețe regulile de exploatarea a instalațiilor electrice, utilizate ca surse de încălzire. În acest sens nu se admite folosirea aparatelor defecte sau cele montate direct pe materiale combustibile, cu improvizații.
De asemenea, pompierii recomandă populației să respecte cu strictețe regulile antiincendiare la utilizarea sobelor de încălzit în perioada rece a anului. Astfel, oamenii sunt rugați să curețe coșurile de fum și să verifice starea de funcționalitatea a sobelor înainte de exploatarea acestora.
Totodată, cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă focul în sobe utilizând benzină, motorină sau alte substanțe inflamabile. Mai mult, salvatorii solicită persoanelor să nu obtureze canalele de ventilare și să aerisească periodic încăperile unde are loc arderea.
Pentru evitarea situațiilor excepționale, specialiștii recomandă oamenilor să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze haine, mobilier și alte bunuri în apropierea acestora, iar pe timp de noapte să stingă focul din sobe.
În contextul informării cetățenilor despre măsurile de prevenire a incendiilor în locuință, IGSU a elaborat anterior un spot social, prin care reamintește oamenilor principalele reguli de exploatare a sobelor de încălzit. Salvatorii și pompierii îndeamnă persoanele să se pătrundă de responsabilitate și să respecte cu strictețe bazele securității vieții, iar în caz de situații de risc aceștia sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.