Bărbatul care ar fi efectuat ieri, 21 noiembrie, două apeluri la 112, comunicând că Judecătoria Chișinău, sediile Centru și Buiucani sunt minate a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism.
Individul are pe rol un proces, iar pentru a tergiversa termenul de examinare cu scopul expirării termenului de prescripție, a sunat la 112 cu informația falsă de minare.
În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului, cât și în automobilul acestuia, polițiștii au depistat și ridicat 4 telefoane mobile, 8 cartele SIM, un notebook și un difuzor audio, pe care acesta le folosea la comiterea infracțiunilor.
Bărbatul mai este suspectat în alte cazuri similare, pe care la moment se acumulează material probatoriu.
Acțiunile procesual penale sunt organizate de polițiști și procurorii Procuraturii mun.Chișinău, Oficiul Buiucani.
Amintim că ieri, 21 noiembrie, Poliția a fost sesizată, prin intermediul serviciului unic 112, precum că Judecătoriile cu sediul Centru și Buiucani, dar și Curtea de Apel Chișinău sunt minate. Apelurile au parvenit de la numere de telefon diferite, efectuate de către o femeie și doi bărbați. La fața locului s-au deplasat serviciile abilitate pentru examinarea imobilelor și asigurarea securității cetățenilor. Alertele cu explozive s-au dovedit a fi false.
Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.