Foto: sputnik.md

Elevii din țară vor recupera cele șapte zile suplimentare din vacanța de toamnă până la finele primului semestru, iar modalitatea de recuperare a conținuturilor curriculare proiectate pentru perioada dată va fi stabilită de fiecare instituție de învățămînt în parte.

În acest context, Daniela Vacarciuc, director liceul teoretic ,, Vasile Alecsandri ‘’ din Chișinău a precizat pentru redacția AloCapitala:

,, Am stabilit un orar de recuperare a orelor în zilele de 08.11.21 – 24.11.21, așa cum prevede ordinul. Recuperarea o vom face numai prin prezența fizică cu recuperarea zilnică a câte două lecții. De exemplu luni copiii au șase ore,lecția a șaptea și a opta vor fi recuperate primele ore de luni și tot așa timp de cinci săptămâni.  Ca să nu fie prea obositor lecțiile a șaptea și a opta se vor desfășura conform proiectului ,, Școala Altfel ‘’ . Vor face lecții practice în natură fără a se interveni pe conținut. Va fi același conținut, dar în modalitate mai originală de proiect, ca elevii să nu fie supraobosiți  sau să evităm anxietatea. Este mai greu pentru profesori, dar ne conformăm ordinului.  ‘’

Potrivit șefului adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Pavaloi, fiecare instituție de învățământ va decide care este modalitatea de recuperare a orelor.

„Orele pentru zilele suplimentare de vacanță vor fi recuperate până la finele semestrului I, iar modalitatea de recuperare a conținuturilor curriculare proiectate pentru perioada dată va fi stabilită de fiecare instituție de învățământ în parte, în funcție de capacitatea instituțională, resursele didactice disponibile și regimul său de activitate. Directorii urmează să stabilească de comun acord cu cadrele didactice, părinții elevii cum vor recupera orele din perioada extinsă a vacanței de toamnă”, a declarat Andrei Pavaloi.

Amintim că vacanța de toamnă a elevilor a fost prelungită cu o săptămână în vederea prevenirii răspândirii virusului Covid-19. Recomandarea a fost făcută de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here