S-a încheiat campania de prevenire și informare “STOP, FURTURILOR DE BICICLETE”, lansată la 21 Martie de Directia de poliție a municipiului Chișinău.


Timp de 2  luni polițiștii din capitală au desfășurat acțiuni menite să sensibilizeze societatea în combaterea flagelului dat. Furtul de biciclete atinsese cote alarmante la începutul anului și o astfel de campanie era necesară. In perioada campaniei au fost organizate lecții de familiarizare în cadrul instituțiilor de învățământ din municipiu și alte evenimente, Flashmob -uri.Rezultatele Campaniei cu genericul ,,Stop, furturilor de biciclete” a fost anunțate în mod festiv in cadrul evenimentului de totalizarea a campaniei.


Alexei Grosu, șeful Direcției de poliție a municipiului Chișinău a venit cu date statistice privind diminuarea numărului de cazuri de furturi de biciclete și impactul campaniei asupra societății, a adus mulțumiri partenerilor care au fost activi în promovarea ideii de a ne proteja bicicletele.


Pe parcursul campaniei au fost vociferate sloganele: Ai bicicletă, ai grijă de ea!, Denunță la poliție escrocii!, Fii responsabil și asigură-te că bicicleta ta este în siguranță!

În cadrul campaniei de informare și sensibilizare ,,Stop, furturilor de biciclete!”, copii de mai multe vârste au fost invitați să participle la un concurs unde să ilustreze propria lor viziune pe următoarele teme: rolul polițistului în prevenirea furturilor de biciclete, măsurile de siguranță și protecție a bicicletelor, apropierea copiilor de Poliție și rolul ei în oferirea siguranței copiilor.

La adresa poliției au parvenit peste 50 de lucrări executate de copii cuprinși de vârsta între 6-18 ani.


În urma jurizării lucrărilor de către profesori și reprezentanți ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău, copiii care au ocupat locuri de frunte, au fost premiați.

Cele mai apreciate desene vor fi expuse în adiacentul monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din mun. Chișinău.

In cadrul campaniei “STOP,  FURTURILOR DE BICICLETE “ au fost distribuite peste 5000 de pliante copiilor în licee și persoanelor în stradă, informându-i despre riscurile și consecințele lipsei de supraveghere a bicicletelor.

Campania s-a desfășurat în perioada 21 Martie – 02 mai 2022.

Acţiunile de prevenire şi de informare în acest sens vor fi intensificate avându-se în vedere faptul că se apropie sezonul estival.

AloCapitala a fost partenerul media al Campaniei.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here