Foto: Alo Capitala

Victor Chironda a susținut o conferință de presă alături de locatarii blocurilor din strada Sprâncenoaia 3, care de mai mult timp sunt îngrijorați de lucrările de construcții care se fac în nemjlocita apropiere de casele lor.

La șantierul din str. Sprâncenoaia 5, au loc lucrări de construcție absolut ilegale. Lucrările sunt realizate de compania de construcții ”Basconslux” și sunt efectuare în lipsa autorizației de construcție, dar cu acordul tacit al Primăriei Chișinău.

Chironda face apel către Primarul Ion Ceban să își respecte promisiunile și să asigure respectarea legislației în domeniul construcțiilor, în caz contrar domnul primar va demonstra că apără și reprezintă interesele mafiei imobiliare care urmărește înghesuirea cu orice scop a unor noi blocuri locative într-o zonă și așa supraaglomerată.

De asemenea, solicită intervenția imediată a Poliției și Agenției pentru Supraveghere Tehnică, pentru verificarea conformității și legalității lucrărilor de construcții efectuate și stoparea lucrărilor până la înlăturarea tuturor neconformităților semnalate.

În vecinătatea acestei construcții sunt construite, deja 3 complexe locative, în total de peste 1500 apartamente. Problema cea mai mare este lipsa locurilor de parcare care nu a fost asigurată de către compania Basconslux nici până în prezent, construind alte blocuri locative în locul parcărilor promise.

La toate demersurile și plângerile locatarilor făcute în ultimile  luni, nici primăria și nici alte instituții de resort nu au avut vreo reacție. Acest lucru se întâmplă din cauză că primarul Ion Ceban a pus în funcțiune o schemă pe care o realizează de la începutul anului.

,, Schema e simplă: primăria se face că nu vede încălcările și neconformitățile pe care le au constructorii în proiectele lor, iar aceștia fac din contul lor lucrări de renovare și a amenajare a spațiilor publice din oraș. Astfel, compania Basconslux realizează lucrări de renovare a unor spații publice și curți de blocuri din zonă. Scuarul din strada Miorița, scuarele din strada Academiei și Dokuceaev și curțile unor blocuri din strada Sprâncenoaia au fost renovate și reparate din contul companiei Basconslux.

Primăria nu publică nicăieri contractele sau actele de recepție a acestor lucrări, pentru a nu arăta cine sunt companiile care le fac. Însă acestea sunt companiile care fie au probleme cu construcțiile deja începute fie planifică să construiască și sunt la etapa de PUZ. ‘’, a declarat Victor Chironda.

 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.