editie.ro

Municipiul Chișinău rămâne în cod galben de COVID-19. La această etapă, masca de protecție rămâne obligatorie în transportul public, instituțiile medicale și farmacii, centrele comerciale și în toate spațiile cu număr mare de persoane. În toate celelalte instituții masca rămâne cu titlu de recomandare.

Declarația a fost făcută astăzi, 28 martie 2022, de Boris Gîlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

”Rămânem în continuare în alertă chiar dacă înregistrăm zilnic un număr tot mai mic de infectări cu COVID. Astăzi toate spitalele din municipiu au revenit la activitatea după profilul specializat. Menținem doar câteva secții pentru COVID. Astăzi avem doar 102 persoane internate și doar 3 pacienți în stare gravă, în terapie intensivă. La domiciliu sunt sub tratament 866 de persoane confirmate cu infecția COVID”, a declarat Boris Gîlca.

Potrivit lui, din 1 aprilie, Centrul municipal și punctele mobile de vaccinare vor fi sistate, pentru că practic nu vin persoane spre vaccinare.

Totodată, Gîlca a precizat că, celelalte puncte de vaccinare din toate policlinicile și centrele medicale din Chișinău și suburbii rămân active, iar oricine va putea în continuare să se vaccineze.

 

 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here