Fostul secretar de stat al Ministerului Economiei, Svetlana Dogotaru, actualmente arhitect şef la capitalei, de altfel, prima femeie care deține această funcție în Chișinău a reușit în mai puțin de doi ani să facă nenumărate schimbări în Direcția Arhitectură.
Fiind invitata Margaretei Răducanu în emisiunea “Alo Capitala”, la întrebarea dacă este gata să-și atribuie sintagma „femeile fac schimbarea”, arhitectul șef al capitalei a dat dovadă de modestie și a ținut să menționeze că schimbările sunt, în primul rând, făcute de către specialiștii buni, indiferent dacă sunt femei sau bărbați.
„Nu am nicio emoție că sunt femeie și dețin această funcție, din contra, mă mândresc cu asta”, a menționat Svetlana Dogotaru.


De când a venit în funcția care implică activități de o seriozitate maximă, arhitectul șef a creat noi reguli dure și a stopat altele care nu erau bune pentru oraș, motiv din care este adesea criticată de unii colegi, însă, potrivit Svetlanei Dogotaru, echipa pe care o conduce este formată din oameni încăpăținați care planifică să facă regulă în municipiul Chișinău.

La cei aproape doi ani de când ocupă funcția de arhitect șef al capitalei, Svetlana Dogotaru se arată ferm convinsă că succesul său este bazat și pe faptul că atât ea ca și șef de direcție cât și întreaga sa echipă sunt apolitici.

Svetlana Dogotaru a ocupat anterior funcția de viceministru la Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în Guvernul Tarlev, ulterior fiind și consilieră a premierului Ion Sturza. În iulie 2019, ea a fost numită secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, funcție din care a demisionat însă în noiembrie. Dogotaru spune că s-a aşteptat să câştige concursul pentru funcţia de şef al Direcţiei Arhitectură, deoarece are experiența necesară pentru asta.


„Pentru că știu că pot să fac acest lucru, știu că am pregătirea necesară și am practica de activitate, și știu cum să corectez lucrurile în municipiul Chișinău”, a mai menţionat Svetlana Dogotaru.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here