CMC a aprobat regulamentul privind funcționarea terenurilor de fotbal cu gazon artificial

0
22

Toți copiii vor avea acces liber pe terenurile de fotbal cu gazon artificial renovate de Primăria Chișinău cu suportul Federației Moldovenești de Fotbal.

Consilierii municipali au aprobat astăzi modul de utilizare a terenurilor sus-numite din cadrul instituțiilor de învățământ din municipiu.

Documentul stabilește normele de organizare și funcționare a terenurilor de fotbal, întreținere a acestora, modalitatea desfășurării activităților sportive, colectarea veniturilor din prestarea serviciilor de profil, precum și obligațiunile persoanelor responsabile de salubrizarea și buna gestionare a acestor terenuri.

Regulamentul a fost elaborat în scopul realizării prevederilor Curriculumului „Educație fizică” pentru clasele primare și Curriculumului „Clase specializate de fotbal”, pentru clasele gimnaziale, organizării orelor de antrenament, lecțiilor de educație fizică și a competițiilor sportive.

Consilierii municipali au stabilit că pe terenul de fotbal vor avea acces liber toți copiii, pe parcursul anului, între orele 08:00-20:00, conform unui grafic aprobat în acest sens cu administrația instituției de învățământ. Totodată, la intrarea pe teren va fi afișat orarul de activitate, conform categoriilor de vârstă.

În proiectul pilot „Fotbal în şcoli” de dezvoltare a sportului prin crearea claselor specializate în instituțiile de învățământ, ciclul gimnazial au fost incluse șase terenuri.

moldpres.md 

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here